Colliet

Yhteydet


Kasvatit
Pennut Jalostusurokset Tuonnit Galleria Kentältä poistuneet Tulokset Linkit Foorumi

 

EG B- Pentue 2007

Klikkaamalla esikatselukuvaa, saat kuvan alkuperäisessä koossa

 

 

Evergrey's U-pentue
 
Syntynyt
 
29.3.2009
Luovutus
 
17.5.2009 alkaen
Astutus:
 
Vapaaehtoisesti, avustettiin pitämällä kiinni loppuvaiheessa
Synnytys:
 

 

 

Hoitaminen:
 

Alussa ei ymmärtänyt synnytyksestä eikä pennuista yhtään mitään, vaan olisi listinyt ne heti syntymänjälkeen. Parinpäivän päästä hiffasi mistä oli kysymys ja muuttui hyperäidiksi, ottaen kahden muunkin pentueen pentuja hoidettavakseen.
 

Syntyi:
 

4 harmaata urosta ja 4 harmaata narttua joista pitkäkarvaisia 2+2

 

Terveysriskit:
 
Pentueessa näkisin jonkinlaisen riskin selässä sekä jonkin asteinen riski autoimmuunisairauteen lähinnä pannukseen. Isän siskon yksi pentu ja sen pentu (samassa taloudessa eläneet)on lopetettu sydänvian vuoksi. Sydänsairauksiin erikoistuneen eläinlääkärin mukaan kyseinen tauti ei olisi perinnöllinen saksanpaimenkoirilla, mutta tiedä häntä,  aika näyttää. isän sisaruksilla yhdillä on ollut nuorena spondylosiaa selässä. Baronin kaikki tähän asti kuvatut pennut ovat olleet terveitä. Isä täyttää heinäkuussa 10 vuotta ja on edelleen erittäin hyvässä kunnossa ja työskentelee rajavalvontatehtävissä päivittäin. Huhuista huolimatta emällä on täysin terve selkä. Kuvattu Talviolla ja otettu myös hermorata tutkimukset samalla kertaa. Kaikki Ok. Emällä on takajalan lihas revennyt, josta syystä se on vingahdellut suojelussa.
 
Luonneriskit:
 

Isä on täysipainoinen työkoira, lahjomaton. Emä on hyvin sosiaalinen ja avoin helposti käsiteltävä koira. Odotan pennuille vauhdikasta luonnetta, hyvää luontaista halua jäljestää sekä kaksiviettisyyttä.

 

Vanhempien
terveys:
 
Molemmat vanhemmat perusterveitä koiria, tapaturmia lukuun ottamatta ei sairauksia tai kutinoita ole ollut.
 

Isä: EVERGREY'S BARON
A/A 0/0 olkavarret, polvet, selkä terve
RajK3, useita sijoituksia laitoksen mestaruuskisoissa.
 
 


Emä: DIMMI VON KARTHAGO
B/B 0/0 olkavarret, polvet selkä terve
BH, SchH1, G
indeksi 100/106 tuontikoiralla indeksit ovat yleensä
väristyneet
 

Nasseri oli pentueen pienin ja vikkelin  erittäin hyvästä Eg B pentueesta (Eg Batman, EG Bertta
joka on Eg La Cunbarsitan emä ym). Nasseri oli viimeinen vapaa pentu ja tuli kokoajan viikon kehityksessä myöhässä verrattuna sisaruksiinsa.
Kun sitä tultiin katsomaan rajalta, ei se herättänyt muuta kuin väheksyntää sisaruksiinsa verraten.
Aivan kuin Nasseri olisi tiennyt tuon väheksynnän.
Se marssi tulevan ohjaajansa luokse, nappasi kiinni, taisteli, päästi irti, mulkaisi ja aivan kuin olisi viestittänyt ”siinä sinulle”. niinpä Nasseri pakattiin autoon ja matka alkoi.

Alusta asti Nasseri on ollut erittäin vietikäs
koira, eikä mitenkään helpoimpia ohjattavia.
Nasserin
purutyöskentely on ollut luontaista, mutta sitä ei ole haluttu viedä niin korkealla vietillä kuin mihinkä koiran rahkeet olisivat riittäneet. Nasserin tarkoitus on ollut olla rajakoira, ei kisakoira.

Jälkityöskentely Nasserilla on ollut erinomaista alusta saakka ja tottelevaisuus on ollut helppoa
tehdä vietikkäälle koiralle. Vielä 10-vuotiaana
Nasseri
lähtee terveenä ja iloisena herrana työhön lähes päivittäin. Moni koira on jo toinen jalka haudassa tämän ikäisenä.

Viettivoimaisuudesta kertoo myös se, että herra
osasi heti vanhoilla päivillään astua erittäin hyvin. Nasseria ei ole haitannut siviilissä eikä töissä ”puoli” pitkäkarvaisuus
.

 

 

 

Faro tuli suomeen kahden veljensä kanssa pentuna Takkisen Leenalle. Alkutaipaleen Faro eleli kerrostalossa ja oli jo pentuna hyvin mukautuvainen ja helppokoira, joskin hieman itsepäinen juputtaja välillä.

Suojelutyöskentlussä Faro saisi itse olla hieman vakuuttavampi, mutta kukaan ei tiedä kuinka paljon se työskentelyyn vaikutti sen revennyt takajalan lihas. Kukapa viitsisi tulla täysillä kiinni, jos satuu niin vietävästi.

Jäljellä Faro on erittäin tarkka ja rauhallinen jäljestäjä. Ruoka on Farolle erittäin hyvä motivaatio jäljellä, eikä yksikään suupala jää noukkimatta.

 

Revennyt lihas päätti Faron suojelu-uran ja se siirtyi veljentytölleni. On ollut todella ihana seurata sivusta, kuinka nopeasti Faro on omaksunut nuoren emäntänsä ja tulevatpa ehkä jo syksyllä kisoihin. Kotona Faro on ehdoton koiramaailman pomo ja Eg Xando parka joutuu välillä ymmälleen, jouduttuaan naisellisten kiukunpurkausten kohteeksi

 

Eg U- pentue 2009 sukutaulu
 
     

Uros Usso (keltainen)

 

Uros Utz

 

 

Uros Uzo

 

Uros Uwe

   

Narttu Usina

   

Narttu Uska

 

Narttu Ulriikka


Narttu Ulla

 

Eg U-pentue